26-an haltak meg egy perui tűzvészben

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki egy drogrehabilitációs központban Peru fővárosában, Limában, 26-an meghaltak. Sok ember azért nem tudott elmenekülni, mert a páciensek szobáinak zárva volt az ajtaja.
Vágólapra másolva!

26 embert ölt meg egy tűzvész egy drogrehabilitációs központban Peru fővárosában, Limában - írja a BBC. Tízen megsebesültek. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, de egy rendőrségi forrás azt mondta, hogy egy páciens matraca kapott lángra. Az épület szombaton reggeli közben gyulladt ki Lima egyik szegény és sűrűn lakott negyedében. A tűzoltók a jelentések szerint még mindig küzdenek a lángokkal.

A BBC helyi forrásokra hivatkozva azt írja, sok ember azért halt meg, mert a páciensek szobáinak az ajtaja zárva volt, és nem tudták kinyitni őket. Egy páciens, Gianfranco Huerta azt mondta, hogy a második emeletről kellett leugrania, hogy elmeneküljön a lángok elől. "Azt ajtók zárva voltak, nem volt kiút" - mondta.

"Elektromos fűrészeket kellett használnunk, hogy át tudjuk vágni az ajtókon lévő fémrácsokat, és dolgozni tudjunk" - mondta Antonio Zavala tűzoltóparancsnok. Az egészségügyi miniszter ígéretet tett a "gyászos incidens" kivizsgálásra, jelenleg a rendőrség nyomoz az ügyben.