Franciaországtól Thaiföldig repült egy lufi

Vágólapra másolva!
Nagy utat tett meg egy luftballon, amelyet tavaly nyáron Franciaországban bocsátottak útra, és hónapokkal később Thaiföldön kötött ki egy halász kezében.
Vágólapra másolva!

Franciaország nyugati részén engedtek fel egy lufit kisgyerekek, akik iskolájuk névjegyét is mellékelték a gömbhöz. "Elővigyázatosságból műanyagba burkoltuk a címünket tartalmazó kártyát" - mondta a kisdiákok egyike. Az iskolások januárban hallottak legközelebb a nyáron elengedett lufiról.

"Épp a tengerparton haladtam az elefántom hátán, amikor megtaláltam a luftballont, és vele együtt az iskola címét" - mesélte a thaiföldi halász a megadott címre küldött levelében, hozzáfűzve, hogy igen nehéz volt számára megtalálni a kisdiákok hazáját a térképen.
Franciaországot és Thaiföldet 14 ezer kilométer választja el egymástól. A halász a múlt év december 27-én adta postára félig franciául, félig thai nyelven írott levelét, amely január 17-én érkezett meg Franciaországba.

A gyerekek még június 25-én engedték fel a lufit, de mivel nem számítottak arra, hogy az a világ másik végén köt ki, elfelejtették a címben jelezni, hogy városuk - Limalonges - Franciaországban van.