Két és fél évet kapott a Marriottot zsaroló magyar hacker

Vágólapra másolva!
Egy magyar férfi még 2010-ben törte föl a Marriott International számítógépes rendszerét, és munkát kért azért cserébe, hogy ne tegye közzé a cég bizalmas adatait.
Vágólapra másolva!

Jogerősen két és fél év szabadságvesztéssel sújtotta a Baltimore-i Szövetségi Kerületi Bíróság pénteken azt a magyar hackert, aki 2010-ben feltörte a Marriott International számítógépes rendszerét, és azzal zsarolta meg a szállodaláncot, hogy ha nem hajlandó őt alkalmazni, közzéteszi bizalmas adatait.

Varga Levente, a vádlott magyar ügyvédje az ítélethozatal után az MTI-vel közölte, hogy a 27 éves férfi egy alacsony biztonsági fokozatú szövetségi börtönben kezdi meg büntetése letöltését, ennek időtartamába beszámítják az előzetesben eltöltött több mint egy évet.

A hacker 2010. november 11-én közölte a Marriott-tal, hogy hónapokkal korábban behatolt számítógépes rendszerébe. Állást követelt magának a szállodalánctól, és belső információk kiszivárogtatásával fenyegetőzött. A férfit az amerikai titkosszolgálat Washingtonba csalta, és tavaly januárban elfogta. A rendszerfeltörő magyar hacker indítékairól és az ügy részleteiről itt olvashat bővebben.