Egy egyiptomi férfi fogságából szabadítottak ki egy magyar nőt

Vágólapra másolva!
A magyar nő egy ismerős révén találkozott az egyiptomi férfival, rövid időn belül azonban kiderült, hogy a férfi személyisége egészen más, mint amilyet először igyekezett elhitetni magáról. A bántalmazott, külvilágtól elzárt nőt végül a nagykövetség közreműködésével szabadította ki az egyiptomi rendőrség.
Vágólapra másolva!

Több hónapos fogságból kiszabadítottak egy magyar nőt az egyiptomi Hurghadában. Kveck Péter, Magyarország kairói nagykövete közölte, a magyar nőt nagyjából tavaly november közepe óta tartotta fogva egy fiatal egyiptomi férfi, akivel ismerős révén találkozott. Azonban rövid időn belül kiderült, hogy a férfi személyisége egészen más, mint amilyet először igyekezett elhitetni magáról. A nővel rosszul bánt, a külvilágtól elzárva tartotta, bántalmazta, még telefonálnia is csak a férfi jelenlétében lehetett - tette hozzá a nagykövet.

A nőnek néhány nappal ezelőtt sikerült valahogy elérnie szüleit, és ők tájékoztatták az egyiptomi magyar nagykövetséget mintegy három nappal ezelőtt. Ez után a nagykövetség felvette a kapcsolatot az egyiptomi hatóságokkal, helyi kapcsolataikkal, a konzul pedig azonnal Hurghadába utazott.

Kveck Péter mondta, a nőt nem volt könnyű megtalálni, mert ő maga sem tudta, hogy Hurghadának pontosan mely részén van. A követség helyi kapcsolatai és az egyiptomi rendőrhatóság segítségének köszönhetően végül kevesebb, mint 24 óra alatt sikerült kiszabadítani a nőt, aki pénteken megérkezett Kairóba, a nagykövetségre, szombaton délelőtt pedig hazautazott Magyarországra.

Kveck Péter szerint a férfi ellen egészen biztosan büntetőeljárás indul, hiszen az egyiptomi hatóságoknak sem érdekük, hogy az ilyen ügyek büntetlenül maradjanak. A nagykövet azt is elmondta: az utóbbi években több tucat hasonló esetről szereztek tudomást, és ez a szám növekvő tendenciát mutat. Ráadásul még számos olyan eset lehet, amelyekről nem is tudnak. Utalt arra, hogy egyre több magyar nő keresi fel a nagykövetséget, azért mert szeretne házasságot kötni egyiptomi férfival, de többször előfordult, hogy néhány hét vagy hónap után egy-egy nő sírva kereste fel őket azt kérve, hogy próbálják meg valahogy hazajuttatni.

A nagykövet hozzátette, nem csak a magyar nők kerülnek ilyen helyzetbe. Úgy tűnik, egy egész iparág épül arra, hogy tapasztalatlan, jó szándékú európai nőket kihasználjanak - mondta a nagykövet, megemlítve: arról is hallottak, hogy tanfolyamokon oktatják, hogy milyen ígéretekkel, szép szavakkal lehet könnyen levenni a lábáról egy európai kultúrában nevelkedett fiatal nőt.