Gyerekek rekedtek a romok alatt, amikor összedőlt egy pakisztáni gyár

Vágólapra másolva!
A korábban már ötször bezárt üzemben gázrobbanás történt, eddig két halottat találtak, de a romok alatt több tucat gyerek és nő lehet.
Vágólapra másolva!

Legalább ketten meghaltak, és mintegy száz ember, köztük sok gyerek és nő rekedt a romok alatt, amikor összedőlt egy háromemeletes gyárépület a pakisztáni Lahore városában - írja internetes oldalán a Guardian című brit napilap. Az első információk szerint gázrobbanás történt, a gyár és a mellette álló két épület összeomlott.

Az állatorvosi eszközöket előállító üzemet korábban már ötször bezárták, de a Guardian szerint a tulajdonos politikai kapcsolatai révén mindig újranyitotta a gyárat.

A kormányzati mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy 13 embert sikerült élve kimenteni a romok alól, de a halottak száma tovább emelkedhet. A hatóságoknak súlyos nehézséget okoz nagy méretű és teljesítményű mentőeszközök helyszínre szállítása, mert azok nem férnek el a szűk utcákban.

A mentőalakulatok emberei és a helyi lakosok kézzel takarítják el a romokat, miközben a hatóságok egy darut próbálnak a helyszínre szállítani.