Kobravérivással mutatják keménységüket a Thaiföldön gyakorlatozó katonák

Vágólapra másolva!
Kobravért ittak, bogarakat ettek és csirkéket fejeztek le többek között egy nemzetközi hadgyakorlat részvevői Thaiföldön. Az amerikaiak által vezetett gyakorlaton összesen hét ország több mint 13 ezer katonája vett részt.
Vágólapra másolva!

Kobravérivás, is része annak a nemzetközi hadgyakorlatnak, amelyet a thaiföldi Szattahip katonai bázis térségében, Thaiföld keleti részén tartottak. A Cobra Gold 2012 című gyakorlat keretén belül szimulált katonai akciókat, partraszállási hadműveleteket, kitelepítést, humanitárius és a civil lakosságot segítő akciókat hajtottak végre a katonák, akik dzsungelbéli túlélőkiképzésen is átestek.

Ennek keretében megtanulták, hogyan kell elkapni a halálos mérgű kígyót, egyfajta jutalomként vagy beavatásként ihattak a kígyó véréből, és ehettek belsőségeiből. Megtanulták milyen bogarakat ehetnek meg a dzsungelben, és meg is kóstolták ezeket. A gyakorlat részét képezte csirkék lefejezése is.

Forrás: MTI/EPA/Narong Sangnak
További képekért kattintson!

Az évente megtartott két hetes gyakorlaton ezúttal thai, amerikai, indonéz, szingapúri, japán, dél-koreai és malajziai katonák vesznek részt, összesen több mint 13 ezren. Az idei a 31. alkalom, hogy megtartják a gyakorlatot, amelyhez ezúttal a USS Chafee rakétahordozó-romboló, és a USS Tortuga partraszálló-hajó is csatlakozott.