Merényleteket kíséreltek meg izraeli diplomaták ellen

Vágólapra másolva!
Indiában felrobbant egy pokolgép, Grúziába időben hatástalanították az izraeli képviselet egyik autójába szerelt bombát. Az izraeli kormányfő Iránt sejti a támadások hátterében, Teherán azonban ezt tagadja.
Vágólapra másolva!

Pokolgépes támadást kíséreltek meg Izrael indiai és grúziai nagykövetsége ellen, közölték Jeruzsálemben. A Reuters beszámolója szerint Új-Delhiben a képviselet egyik autója felrobbant. A robbanó szerkezetet állítólag egy motoros helyezte az autóra, amint elment mellette. A merényletbe négyen sérültek meg, közülök egy nő súlyosan.

Forrás: AFP
Az indiai merényletben négyen sebesültek meg, közülök egy nő súlyosan

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője szerint Grúziában szintén a képviselet egyik autójába rejtett pokolgépet találtak, de a robbanást a helyi szakértők megakadályozták.

Izrael vasárnap riasztotta külföldi képviseleteit, lehetséges támadásokra figyelmeztetve az ott dolgozókat. Négy éve ugyanis e napok végeztek a libanoni Hezbollah terrorszervezet katonai vezetőjével. Az izraeli külügyminisztérium emlékeztetett arra is, hogy Iránban az utóbbi időben több atomtudóssal, a nukleáris programban dolgozó kutató is merényletekben halt meg.

Netanjahu izraeli kormányfő Iránt vádolta a merényletek megszervezésével, Teherán azonban tagadta, hogy köze lenne az akciókhoz.