Kitiltották a külföldi programokat a kínai tv főműsoridejéből

Vágólapra másolva!
Növelnék a kínai televízióban a külfölfön gyártott showműsorok minőségét, ezért a kínai hatóságok korlátozásokat vezettek be rájuk.
Vágólapra másolva!

Nem adhatnak a jövőben a főműsoridőben külföldön gyártott televíziós showműsorokat a kínai televíziókban - írja a brit BBC a kínai televíziós szolgáltatást szabályozó hatóság döntésére hivatkozva. A döntés értelmében az este fél nyolc és este tíz óra közötti sávból teljesen kiszorulnak a külföldi showműsorok. A külföldi sorozatokból pedig a jövőben nem lehet ötven résznél többet leadni, és a televíziók műsoridejének legfeljebb 25 százaléka állhat sorozatból - írja a BBC.

A BBC idéz egy kínai napilapot, amely szerint a döntés hátterében a kínai kormányzat akarata áll, amely növelné a külföldről Kínánba importál televíziós műsorok színvonalát. A Kína által eddig vásárolt showműsorokat főleg Hong Kongban, Tajvanon, Dél-Koreában és Tájföldön forgatták. A kínai lap szerint azon televíziós csatornák, amelyek megszegik az új szabályokat súlyos büntetésre számíthatnak.