Kétmillióan nézték meg a YouTube-on Putyint a rácsok mögött

Vágólapra másolva!
A meghökkentően valósághű, digitális trükkökkel készült felvétel az orosz televízió híradásainak stílusát idézi, és arról ad hírt, hogy az orosz  miniszterelnököt terrorizmus és korrupció vádjával elítélték.
Vágólapra másolva!

Videókészítői képességeit is bevetette az orosz ellenzék. A Vlagyimir Putyin miniszterelnökről digitális trükkökkel készült felvételt több mint kétmilliószor nézték meg a YouTube-on. A nagy érdeklődés oka, hogy a videón azt mutatják be, miként ítélik el az orosz kormányfőt terrorizmus és korrupció vádjával.

A meghökkentően valósághű videoklip az orosz televízió híradásainak stílusában készült. A felvételen a "volt" miniszterelnök egy moszkvai bírósági tárgyalóteremben jelent meg. A vádakkal a Foreign Policy című külpolitikai magazin blogja szerint az 1999-es moszkvai és más orosz városokban történt bombatámadásokra utaltak, amelyek Putyin 2000-es hivatalba lépését előzték meg.

A videón Putyin egy rácsos ketrecben van a tárgyalóteremben, és onnan válaszol a bíró kérdéseire. A politikus hangját egy korábbi televíziós riportból vették át, míg a felvétel többi részét feltehetően Mihail Hodorkovszkij perének a riportjaiból kölcsönözték.