Kokaint fogyaszthatott a Costa Concordia kapitánya

Francesco Schettino olasz hajóskapitány, luxushajó baleset
Vágólapra másolva!
Az ügyészek számára vizsgálatot végző szakértő szerint nincs, a túlélők egy csoportját képviselő ügyvédek szerint azonban nyomokban volt kokain a tragikus balesetet szenvedett Costa Concordia luxushajó kapitányának hajában.
Vágólapra másolva!

Kokain nyomait találták a január 13-án felborult Costa Concordia luxushajó kapitányának hajában - írta a Sky News a túlélők ügyvédeitől szerzett információkra hivatkozva.

A hírportál ugyanakkor hozzátette, hogy az ügyészek számára végzett vizsgálatot végző szakértő azt mondta, Francesco Schettino kapitány vizeletében és hajszálaiban nem találtak droghasználatra utaló jelet. Sem az ügyészek, sem a kapitány ügyvédje nem volt elérhető - írta a lap.

A Codacons fogyasztóvédő szervezet, amely a túlélők egy csoportját képviseli, azt közölte, hogy a kapitány hajszálait jelentő mintát január 17-én, vagyis négy nappal a szerencsétlenséget követően vették. A szervezet azt közölte, az eredmény "nagyon furcsa".

Schettino házi őrizetben van Nápolyhoz közel. Azzal vádolják, hogy felelős a tömegszerencsétlenségért, és azt is a szemére vetik, hogy a baleset bekövetkezte után elhagyta a hajót. A katasztrófában harmincketten halhattak meg, de a szám azt a tizenöt főt is tartalmazza, akinek a holttestét nem találták meg.