Halállistával készült további merényletekre a norvég tömeggyilkos

Vágólapra másolva!
A norvég királyi palotát, valamint segélyszervezetek központjait is meg akarta támadni Anders Behring Breivik. A norvég tömeggyilkos állítólag fontossági kategóriákba sorolta kiszemelt célpontjait.
Vágólapra másolva!

Tucatnyi - szerinte áruló - norvég politikus likvidálására és harminc célpont megtámadására készült Anders Behring Breivik. A nyáron hetvenhét ember halálát okozó norvég sorozatgyilkos az oslói királyi palotát és az Amnesty International (AI) nemzetközi szervezet norvégiai irodáját is kiszemelte.

A Daily Telegraph brit lap által idézett Verdens Gang oslói újság úgy értesült, Breivik eredetileg vezető politikusokat és szervezeteket akart célba venni, akiket azzal vádolt, hogy teret engedtek Norvégia muzulmán "kolonizációjának". A norvég napilap birtokába jutott dokumentum szerint Breivik fontossági szempontok alapján A, B és C kategóriákba sorolta jövendő áldozatait.

A legfontosabb 12 célpontot tömörítő lista élén Gro Harlem Brundtland szociáldemokrata politikus, volt norvég miniszterelnök állt. A rendőrségnek tudomására jutott, hogy a királyi palota és az AI oslói irodája mellett a kormányzó Munkáspárt székházát, valamint 15 ökumenikus és menekültügyi szervezet székhelyét is meg akarta támadni.

Anders Breivik tavaly július 22-én autóba rejtett pokolgépet robbantott a norvég belvárosban, ahol nyolc ember veszítette életét, majd rendőrnek öltözve Utöya szigetére utazott, ahol 69 ember életét oltotta ki a Munkáspárt ifjúsági táborában.