Csúcsfegyvereket ad el Izrael Azerbajdzsánnak

Vágólapra másolva!
Pilóta nélküli repülőgépeket és rakétavédelmi rendszereket ad el egy izraeli cég Azerbajdzsánnak. A Moszad főnöke szerint nem az iráni atomprogram miatt köttetett az üzlet, de örülnek, ha a fegyvereladások segítenek szembeszállni Iránnal. 
Vágólapra másolva!

Izrael pilóta nélküli repülőgépeket és légvédelmi rakétarendszereket ad el Azerbajdzsánnak 1,6 milliárd dollár értékben - szivárgott ki vasárnap izraeli katonai körökből. Az Israel Aerospace Industries cég üzlete nem függetleníthető attól, hogy az iráni atomprogram miatt aggódó Jeruzsálem igyekszik diplomáciai szövetségeseket találni a vele egyre ellenségesebb térségben. Az időzítés azonban nem szándékos - mondta Danni Jatom, a Moszad hírszerzőszervezet volt főnöke - mert az ilyen szerződések előkészítése hosszú ideig tart. Izrael továbbra is fog fegyvereket eladni a barátainak, és ha ez segít szembeszállni Iránnal, az még jobb - tette hozzá.

Az iráni nukleáris fejlesztések állnak majd Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közelgő amerikai tárgyalásai központjában, közölte a kormányfő vasárnap. Netanjahu március 5-én találkozik Barack Obama amerikai elnökkel.