Kínai netezők lepték el Obama egyik közösségi oldalát

2012.02.26. 16:30

Azt egyelőre nem tudták meghatározni, hogy a Kínából kommentelgető internetezők hogyan tudtak lyukat fúrni a nagy kínai tűzfalon, mindenesetre az amerikai elnök nemzetközi Google+ oldalát teljesen elárasztották hozzászólásaikkal. Kína alapvetően korlátozza az internethasználatot, és a nemzetközi közösségi oldalakat általában nem lehet elérni az országból.

Kínaiak üzenetei árasztották el Barack Obama Google+ közösségi oldalát, miután Kína feloldotta annak korlátozását - írja a BBC. A brit hírcsatorna beszámolója szerint az amerikai elnök összes friss posztjához több százan szóltak hozzá, többen viccelődtek, mások viszont azt írták, hogy az Occupy mozgalom mintájára elfoglalják az oldalt.

A Google+ oldalt normál esetben nem lehet látogatni Kínában, mint ahogyan a többi közösségi oldalt sem, mivel a kínai vezetés elfogadhatatlannak tartja azokat. A nagy kínai tűzfalnak is nevezett szoftverről először azt hitték, hogy hermetikusan elzárja az országot, néhány napja azonban Kína több pontján is lyukat fedeztek fel rajta, és be tudtak lépni a nemzetközi oldalakra.

Azt egyelőre pontosan nem tudták meghatározni, hogy a netezők Kína melyik pontjáról látogatták az amerikai elnök oldalát, de az biztos, hogy valahonnan Kína belső részéből.

A Fehér Ház hivatalosan nem kommentálta a hatalmas kínai érdeklődést, de az egyik hozzászólónak azt írták, hogy ha Kína egyszer feloldja az internetes korlátozást, akkor az Egyesült Államoknak saját tűzfallal kell majd védenie közösségi oldalait.

Most
Top 12 óra