A tengeren gyulladt ki a Costa Concordia testvérhajója

Kigyulladt, tűz ütött ki a Costa Allegra óceánjáró hajó fedélzatén
Vágólapra másolva!
Kigyulladt a Costa Concordiát üzemeltető társaság egyik hajója, a tengeren veszteglő hajót a Seychelle-sziegteki hatóságok próbálják meg kimenteni.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt a januári olasz hajóbalesetben érintett cég egyik hajója az Indiai-óceánon hétfőn - közölte az AFP hírügynökség. A Costa Allegra nagyjából 400 kilométerre a szárazföldtől gyulladt ki, a Seychelle-szigeteki hatóságok próbálják meg kimenteni. A tüzet eloltották, nem sérült meg senki, az utasok azonban áram nélkül maradtak - írja a BBC csatorna online oldala.

A hajón 636 utas tartózkodik, ezen felől még 413-an vannak a hajón, ők a személyzet tagjai. Egy olasz lap szerint a hajó valamivel több mint 30 km-re van az Alphonse-szigettől. Az olasz parti őrség jelentése szerint Olaszország teherhajókat küldött az Allegra közelébe, hogy segítsenek, miközben a seychelle-szigeteki hatóságok motorcsónakokat, egy repülőt és két vontatóhajót küldtek a helyszínre.

A január 13-án Olaszország partjainál zátonyra futott Costa Concordia utasai és legénysége közül 32 személy vesztette életét. A Costa Allegra és a Costa Concordia ugyanazon cég tulajdona.

Forrás: AFP
A Costa Allegra egy korábbi útján