Lemondott a News International elnöki posztjáról Rupert Murdoch fia

Vágólapra másolva!
James Murdoch elnöksége idején zárt be a lehallgatási botrány miatt a vállalat legnagyobb példányszámú lapja, a News of the World.
Vágólapra másolva!

Lemondott a News International elnöki posztjáról James Murdoch. Rupert Murdoch 39 éves fiának elnöksége idején kellett bezárni a lehallgatási botrány miatt a News of the World című lapot, a vállalat legnagyobb példányszámú újságját. Több bírálat érte azért, ahogyan a lehallgatási botrányt kezelte, és megvádolták azzal is, hogy félrevezette az ügyet vizsgáló parlamenti bizottságot arról, hogy valójában mennyit tudott az újság lehallgatási gyakorlatáról. Az ő elnöksége alatt lett fizetős a Times című lap internetes oldala.

James Murdoch alig egy héttel az után mondott le, hogy apja irányításával útjára indult a Sun on Sunday című lap. A News of the World értékesített példányszáma 2,5 millió körül volt, mielőtt a magánszemélyek és közszereplők mobiltelefonjának lehallgatása miatt kirobbant botrány nyomán 2011-ben bezárták a 168 éves újságot. A Sun vasárnapi kiadását hárommillió példányban nyomják, és kiadója azt reméli, hogy kétmilliónál jóval többet sikerül eladni belőle.

A botrány komoly károkat okozott a Murdoch család által vezetett, de többségében befektetők tulajdonában álló globális cégcsoportnak.

Cikkeinket a lehallgatási botrányról itt olvashatja.