A Facebook leplezett le egy bigámista férjet

facebook, arcfelismerés, mark zuckenberg, németország, feljelentés
Vágólapra másolva!
Egy amerikai nő a Facebookon, a "Kit ismerhetek?" ajánlóban fedezte fel, hogy a férje újra megnősült. A börtönőrként dolgozó férfit bigámiával vádolják, akár egy évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

Két amerikai nő a Facebookon fedezte fel, hogy ugyanannak a férfinak a feleségei - számol be az esetről a brit BBC. Egyikük akkor vette észre, hogy férjének új felesége van, amikor a Facebook barátként ajánlotta fel neki. Az új feleség oldalán esküvői fotókat is talált.

A bírósági iratok szerint a férfi először 2001-ben házasodott meg, majd feleségével különköltöztek. A férfi ezalatt megváltoztatta a nevét, és újra megházasodott anélkül, hogy első feleségétől elvált volna.

Az első feleség, amikor megtalálta az esküvői képeket, felhívta az anyósát, aki riasztotta a férjet. Az meglátogatta első feleségét, és arra kérte, hogy ne értesítse a hatóságokat, mert majd elintézi az ügyet. A nő azonban erre nem volt hajlandó. A börtönőrként dolgozó férfit bigámiával vádolják, és e hónap végén meg kell jelennie a bíróság előtt. Ha elítélik, akár egyéves börtönbüntetést is kaphat.