Beismerte tévedését a világvégét hirdető prédikátor

Vágólapra másolva!
Hosszú ideje dollármilliókat költött tanításainak hirdetésére egy amerikai prédikátor, most a honlapján mégis beismerte, apokaliptikus próféciája csak tévedés volt. A 90 éves Harold Camping tavaly májusra jósolta a világvégét, de miután nem következett be a pusztító földrengés, az időpontot áttette öt hónappal későbbre.
Vágólapra másolva!

Az interneten közölte híveivel a 90 éves Harold Camping, hogy nincs bizonyítéka a közelgő világvégére. "Észrevettük, hogy sok ember reménykedik Krisztus eljövetelében. Alázatosan be kell ismernünk, hogy az esemény idejének tekintetében tévedtünk".

Camping hatalmas összegeket - többek között híveinek adományaiból - költött próféciájának propagálására, saját rádióadót működtet, és óriásplakátokon hívta fel a figyelmet az utolsó ítélet üzenetére.

Miután nem történt meg az általa tavaly május 21-ére várt globális katasztrófa, Camping áthelyezte a dátumot öt hónappal későbbre. Májusban híveit sokkolta, hogy nem következett be a világvége, különösen azokat, akik emiatt felmondtak a munkahelyükön, vagy nyugdíj-megtakarításaikat, tanulmányaikra félretett pénzüket áldozták Camping több mint ötezer plakátból és 20, az üzenettel felmatricázott autóból álló kampányára.

A férfi a meghiúsult jóslat után jó darabig nem mutatkozott, majd később saját rádiójában beszélt az esetről, ahol válaszolt az újságírók kérdéseire is. Elmondta, hogy miután nem következett be a világvége, "pocsékul" érezte magát, és feleségével egy hotelban keresett menedéket. "Olyan volt, mintha arcon csaptak volna" - mondta.

Camping később egy enyhe agyvérzés miatt kórházba került, de ez után is heti üzenetekben hirdette, hogy a Földet hamarosan valamilyen természeti katasztrófa elpusztítja. Végül e hét végén értesítette nyáját arról, hogy felhagy a további dátumok keresésével, helyette inkább a Szentírás újraolvasásával mélyíti tovább a hitét.

"Isten alázatossá tett bennünket a május 21-ei események által. Nyíltan el kell fogadnunk, hogy nincsen új bizonyítékunk a világ végének más időpontjáról. Habár számos dátum kering a köztudatban, nem kívánunk megerősíteni egy újabb időpontot" - írta híveihez írt levelében Camping.

Camping jóslatainak részleteiről, és arról, hogyan számította ki a világvége napját, itt olvashat bővebben.