A NATO vécépapírjai miatt magyarázkodik az orosz miniszterelnök-helyettes

Vágólapra másolva!
Dmitrij Rogozin szerint nem hazaárulás, ha a NATO toalettpapírját Oroszországon keresztül szállítják, ráadásul pénzt is hoz a költségvetésnek.
Vágólapra másolva!

A Facebookon intette nyugalomra Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes kedden azokat, akik aggódni kezdtek az Uljanovszkon keresztül tervezett NATO-szállítások miatt. "A vámellenőrzés kötelező lesz. Hagyják abba a pánikolást. Már a NATO-s biotoalettektől is megijedtek" - írta a kormány januárban kinevezett tagja, aki az orosz hadiipart is felügyeli.

Dmitrij Rogozin a Ria Novosztyi hírügynökség jelentése szerint a közösségi oldalon magyarázta el azt is, milyen célból tervezik igénye venni az amerikaiak az uljanovszki repülőteret: "egy úgynevezett multimoduláris tranzitról van szó, amely az afganisztáni nemzetközi haderő számára nem katonai teherszállítmányt továbbít". Rogozin hozzátette, hogy ez kereskedelmi tranzit, amely pénzt fog hozni az orosz költségvetésnek.

"Nem gondolom, hogy a NATO toalettpapírjának Oroszországon keresztül szállítása hazaárulás lenne" - írta az orosz miniszterelnök-helyettes a Facebookon.

Vlagymir Komojedov, az orosz duma védelmi bizottságának elnöke hétfőn megerősítette, hogy Uljanovszkban nem lesz amerikai bázis, azt átrakodási pontnak szánják. A nemzetközi békeerők szükségleteinek orosz területen való továbbítása Németországgal, Franciaországgal, Olaszországgal, Spanyolországgal, az Egyesült Államokkal és Svédországgal kötött kormányközi egyezmények keretében folyik.