Iránnak kémkedhetett huszonkét azerbajdzsáni férfi

Vágólapra másolva!
Nyugati nagykövetségek és azok dolgozói elleni támadások előkészítésének gyanúja miatt letartóztattak huszonkét azerbajdzsáni férfit, akik a védelmi minisztérium szerint Iránnak kémkedtek.
Vágólapra másolva!

Huszonkét férfit tartóztattak le a hatóságok Azerbajdzsánban, mert a gyanú szerint Iránnak kémkedtek, és kapcsolatban állhattak az Iráni Forradalmi Gárdával - írja a brit BBC csatorna online kiadása az azerbajdzsáni védelmi minisztérium közleményére hivatkozva.

Az ország állami televíziója a múlt hónapban számolt be róla, hogy meghiúsítottak egy készülő támadást a izraeli nagykövetség és egy zsidó központ ellen. A BBC szerint azt egyelőre nem tudni, hogy a keddi letartóztatás új elfogást jelent, vagy már februárban őrizetbe vették őket, de csak most jelentették be.

Az őrizetbe vett férfiakat a minisztérium szerint az iráni Forradalmi Gárda arra kérte fel, hogy kövessenek el terrorcselekményeket amerikai, izraeli és nyugati államok nagykövetségei, illetve azok dolgozói ellen. Lőfegyvereket, töltényeket, robbanóanyagokat és kémkedéshez használható eszközöket is találtak a letartóztatáskor - közölte a védelmi minisztérium.