Három francia katonát lőtt agyon egy motoros

Vágólapra másolva!
Egy robogón érkező, ismeretlen motoros végzett három katonával a dél-franciaországi Montaubanban. A múlt héten Toulouse-ban öltek meg hasonló módszerrel egy altisztet.
Vágólapra másolva!

Agyonlőtt három francia katonát egy motoros a délnyugat-franciaországi Montaubanban az utcán csütörtökön - közölték a hatóságok. A három egyenruhás katona üzletek és egy bankfiók közelében állt, amikor az arcvédővel ellátott sisakot viselő, robogón érkező lövöldöző tüzet nyitott rájuk - közölte a prefektúra.

A nyomozás elsődleges adatai szerint a támadó egyedül volt. A nyomozók mintegy tizenöt töltényhüvelyt találtak a helyszínen. Két, 26 és 24 éves katona a helyszínen meghalt, 28 éves társuk, aki súlyosan megsebesült, belehalt a sérüléseibe - közölte a védelmi minisztérium.

Gérard Longuet védelmi miniszter közleményében megdöbbenését fejezte ki a három katona meggyilkolása miatt. A három katona az ejtőernyős műszaki hadtest 17. ezredében teljesített szolgálatot, amelynek a laktanyája a város szívében, nem messze a lövöldözés színhelyétől található.

Március 11-én a Montaubantól mintegy 50 kilométerre északra fekvő Toulouse-ban öltek meg hasonló módszerrel egy szolgálaton kívüli altisztet. A rendőrség több szálon is nyomoz, nem zártak ki egy esetleges leszámolást sem. A rendőrség csütörtökön nem volt hajlandó összefüggésbe hozni a toulouse-i gyilkosságot a montaubani lövöldözéssel.