Terroristaként jegyezték Amerikában a toulouse-i lövöldözőt

Vágólapra másolva!
A toulouse-i merényletek csütörtökön megölt feltételezett elkövetője szerepelt azon az amerikai feketelistán, amely a terroristagyanús emberek nevét tartalmazza - közölte egy amerikai biztonsági tisztségviselő. Vagyis a csütörtökön meglőtt merénylő nem utazhatott az Egyesült Államokba, mert az fenyegetést jelentett az amerikai nemzetbiztonságra.
Vágólapra másolva!

Terroristagyanús embernek tekintette az amerikai nemzetbiztonság a toulouse-i merényletek feltételezett elkövetőjét, akit csütörtökön kerítettek körbe és lőttek agyon a francia kommandósok. Egy neve elhallgatását kérő amerikai tisztségviselő szerint a 24 éves Mohamed Merah "egy bizonyos ideje" szerepelt az amerikai feketelistán.

A névjegyzékre olyan embereket vesznek fel, akik esetében fennáll annak "ésszerű gyanúja", hogy terroristatevékenységet folytatnak, fenyegetést jelenthetnek egy repülőgépre és az amerikai nemzetbiztonságra nézve, valamint képesek felrobbantani egy repülőgépet. Nekik tilos felszállniuk az Egyesült Államokba induló vagy onnan felszállni készülő repülőgépekre.

Mohamed Merah-t francia kommandósok lőtték agyon, amikor 32 órás rendőrségi ostrom után megpróbált elmenekülni toulouse-i lakásából. A feltételezett hétszeres gyilkos menekülés közben harminc lövést adott le a rendőrökre. A férfi azt állította magáról, hogy az al-Kaida nemzetközi terroristahálózattól kapott kiképzést.