Meglőttek egy volt orosz bankárt Londonban

Vágólapra másolva!
Fegyveres őrök védenek egy volt orosz bankárt egy londoni kórházban, miután a negyvenéves férfival gépfegyverrel akartak végezni korábban. German Gorbuncovnak korábban több bankja volt Oroszországban és Moldovában, a férfi kritikus állapotban van.
Vágólapra másolva!

Kritikus állapotban szállítottak kórházba egy volt orosz bankárt még kedden Londonban, miután több gépfegyverből leadott lövés is eltalálta - közölte a brit BBC pénteken. German Gorbuncovot egy London keleti részén található üzleti negyed közelében lőtte meg egy gépfegyveres fehér férfi.

Gorbuncovot, aki az orvosai szerint stabil állapotban van, fegyveres őrök védik a kórházban. A londoni rendőrség szóvivője nem erősítette meg, hogy German Gorbuncovot lőtték meg, de azt elmondta, hogy a szervezett bűnözéssel foglalkozó alosztály indított nyomozást az ügyben.

A negyvenéves German Gorbuncov korábban több bankot birtokolt Oroszországban és Moldovában. A Scotland Yard szerint a támadó követte, és akkor nyitott tüzet, amikor Gorbuncov hazaért. Az orosz sajtóban több találgatás is megjelent az esettel kapcsolatban, az egyik szerint Gorbuncov szemtanúja volt egy másik orosz bankár ellen végrehajtott merényletnek Moszkvában még 2009-ben, és a két ügynek köze lehet egymáshoz.