Különgéppel repülnek Kaliforniába a kanadai elefántok

Vágólapra másolva!
Egy állatvédő 880 ezer dollárt ajánlott fel, hogy különgép szállítsa át az elefántokat a torontói állatkertből egy kaliforniai rezervátumba, mert az egyik elefánt nem bírná a hosszú utat kamionnal.
Vágólapra másolva!

Bob Barker állatjogi aktivista közbelépésének köszönhetően különgéppel szállítanak három elefántot a torontói állatkertből Kaliforniába. A 88 éves tévés személyiség 880 ezer dollárt ajánlott fel az állatok légi szállítására, miután megtudta, az egyik állat nincs olyan állapotban, hogy kibírja a hosszú kamionos utat - közölte Barker szóvivője. A Toronto Zoo beleegyezett, hogy a három elefántot, Thikát, Iringát és Tokát a különböző produkciókban fellépő állatok számára létrehozott kaliforniai elefántrezervátumba szállítsák.

Barker szerint az állatok így életük hátralévő részét elefántparadicsomban tölthetik. Ahogy fogalmazott: nem tudta volna elviselni a gondolatot, hogy az egyik elefánt elpusztulhat az úton, ezért fizette ki a légi szállítást. Az állatokat különleges rekeszekben helyezik el a repülőgép fedélzetén.

Tavaly novemberben helikopterrel, lábuknál megkötözve és fellógatva szállítottak át keskenyszájú orrszarvúkat új lakhelyükre, Dél-Afrikában. Az akcióról készült videót itt nézheti meg.