Leszakadt jégtáblán sodródott 450 lékhorgász

Vágólapra másolva!
Hajókkal és helikopterrel mentették meg azt a 450 lékhorgászt, aki egy hatalmas, körülbelül egy méter vastag jégtáblán sodródott Szahalin szigeténél.
Vágólapra másolva!

Leszakadt a part menti jégtakaróról, és sodródni kezdett az Ohotszki-tengeren egy hatalmas jégtábla, amelyen mintegy 450 lékhorgász volt - közölte vasárnap az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának szahalini kirendeltsége.

Az eset a Szahalin déli részén fekvő Dolinszk város közelében történt. A riasztás után azonnal mozgósították a közelben lévőket: tíz hajóval és csónakkal, illetve egy helikopterrel siettek a bajba jutottak segítségére. Mintegy 40 ember vesz részt a mentésben.

Korábbi hírek arról szóltak, hogy mintegy 400 lékhorgász rekedt a leszakadt jégtáblán, de a mentés során kiderült, hogy ennél többen voltak. A mentés gyakorlatilag befejeződött, de még egyszer átfésülik a jégdarabot, nehogy rajta maradjon valaki. A kimentett horgászok egészségi állapota kielégítő.

A jégtábla körülbelül egy méter vastag volt. Két és fél órán át sodródott, majd jégtorlaszok útját állták, így megállt a parttól 500-600 méterre, és nem úszott tovább a nyílt tenger felé.