Fiút követel újszülött lánya helyett egy indiai pár

Vágólapra másolva!
Magára maradt egy újszülött kislány Indiában, miután feltételezett szülei ragaszkodnak ahhoz a fiúhoz, aki a szülés után tévedésből került hozzájuk - írja a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.
Vágólapra másolva!

A két csecsemő egy hete egyazon éjszakán született a nyugat-indiai Jodhpur egyik kórházában. Poonam Kanwar és férje, Chain Singh kezébe először egy fiút adtak a kórház alkalmazottai, de később kiderült, hogy a gyerek egy másik páré, nekik pedig lányuk született.

Mindezt vérvizsgálatokkal is igazolták, Singhék azonban elutasítják az eredményt, és DNS-teszt elvégzését követelik. Kanwar felajánlotta, hogy amíg ki nem derül az igazság, szoptatja a lánycsecsemőt, de a kórház ehhez csak akkor járulna hozzá, ha elfogadná, hogy az ő gyermeke. A kislányt ezért jelenleg a kórház újszülöttosztályán gondozzák.

A BBC tudósítása megjegyzi, hogy az indiai társadalomban mélyen gyökerezik a lánygyerekek diszkriminációja, aminek elsősorban anyagi okai vannak. A szigorú tiltó törvények ellenére még mindig meglehetősen gyakori a nőnemű magzatok elhajtása.