Műfogsor és hangyák miatt is a nagykövetséget hívják a britek

Vágólapra másolva!
Besokallt a brit külügyminiszter, mert a külföldön tartózkodó britek bizarr kérésekkel vesztegetik az ország nagykövetségein dolgozók idejét. A telefonálók tyúkól felépítéséhez kérnek segítséget, étterembe szeretnének helyet foglaltatni, de arra is akadt példa, hogy valaki azért hívta fel a magyarországi követséget, hogy megkérdezze, hogyan mondják magyarul, hogy szeretlek.
Vágólapra másolva!

Nevetséges kérdésekkel zaklatják a nagykövetségek dolgozóit a külföldön tartózkodó brit állampolgárok - írja a brit Guardian online kiadása William Hauge külügyminiszterre hivatkozva. A telefonálók között volt olyan, aki azt szerette volna megtudni, hogy hol tud karácsonyi vacsorát enni Spanyolországban, hogyan mondják magyarul, hogy szeretlek, vagy hogyan kell felépíteni egy tyúkólat.

"Nem tartozik a követségen dolgozók munkakörébe, hogy helyet foglaljanak egy étterembe, miközben te nyaralsz. Azt gondolná az ember, hogy ez mindenki számára nyilvánvaló. Ennek ellenére volt olyan brit állampolgár, aki Spanyolországból telefonált, hogy megmondják neki, hol ehet karácsonyi vacsorát, vagy tavaly egy Floridában nyaraló férfi, aki hangyákat talált a szállásán. Nem mi vagyunk azok, akik tanácsokat adhatnak a kártevők elleni védekezésről. Attól tartok, abban sem tudunk segíteni,ha a görögországi kertedben gondot okoz felállítani egy tyúkólat" - mondta a külügyminiszter.

A különleges telefonhívások között volt olyan is, aki a műfogsorát kereste, aki elveszettnek érezte magát, mert tönkrement a navigációs rendszere, aki nem volt elégedett a plasztikai sebész munkájával, és olyan is, aki megkérte a követség munkatársát, hogy dobjon be egy pénzérmét a római Trevi-kútba, mert ő elfelejtette ezt megtenni nyaralása alatt.