Riválisa méltatja Mitt Romneyt

Vágólapra másolva!
Newt Gingrich kijelentette, hogy kész lesz Mitt Romney mögé állni, ha a volt massachusettsi kormányzó a párt augusztusi országos konvenciójára megszerzi a jelöltség elnyeréséhez elegendő számú küldött támogatását. Sajtóforrások szerint a georgiai politikus anyagi lehetőségeinek végéhez ért.
Vágólapra másolva!

Mitt Romney messze a legvalószínűbb republikánus elnökjelölt - idézte hétfőn az előválasztási küzdelemben a legjobban álló politikus egyik riválisát, Newt Gingrichet a Wall Street Journal amerikai napilap. Gingrich, aki eredetileg a Fox Newsnak nyilatkozott, vasárnap kijelentette, hogy kész lesz Romney mögé állni, ha a volt massachusettsi kormányzó a párt augusztusi országos konvenciójára megszerzi a jelöltség elnyeréséhez elegendő számú küldött támogatását.

Gingrich az elmúlt hónapokban többször is találkozott Romneyval, és sajtóforrások szerint anyagi lehetőségeinek végéhez ért. Sheldon Adelman Las Vegas-i kaszinómilliárdos, akinek családja összesen 15 millió dollárral támogatta a Gingrich érdekében fellépő "super PAC"-et (politikai szuper-akcióbizottságot), nemrégiben kijelentette, hogy pártfogoltja "szerepe végéhez érkezett". Gingrich a Foxnak már múlt időben nyilatkozott a saját kampányáról. "Örülök, hogy megtettem, de sokkal nehezebbnek bizonyult, mint gondoltam" - mondta az elnökjelöltségért való indulásáról a georgiai politikus.

Gingrich Romney anyagi fölényét okolta azért, hogy mindössze Georgiában és Dél-Karolinában tudott győzni. "Olyan keményen odavágtam neki, ahogyan csak tudtam. Ő is olyan keményen vágott oda nekem, ahogyan csak tudott. Kiderült, hogy ő sokkal több eszközzel tud megütni engem, mint én őt" - mondta Gingrich Romneyról.

Az április 24-i előválasztási fordulóra készülő Romney a Wall Street Journal szerint 2,9 millió dollárért vásárolt televíziós reklámidőt legfőbb riválisa, Rick Santorum hátországában, Pennsylvania államban. Santorum kampánytörzse március végén mindössze 1,2 millió dollárral rendelkezett.