Gázpalackból eszkábált bomba robbant egy görög minisztériumnál

Vágólapra másolva!
Valószínűleg egy anarchista csoport robbantott az állami szektor reformjáért felelős minisztériumnál. Az épület földszintje kiégett, de senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Házilag készített pokolgép robbant hétfőre virradóra egy minisztériumi épületnél a görög főváros, Athén központjában - közölték rendőrségi források. A robbanás következtében kiégett az állami szektor reformjáért felelős tárca irodáinak helyet adó ház földszinti része, valamint egy közelben parkoló jármű. Senki sem sérült meg.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tettesek konyhai gázpalackokat alakítottak át robbanószerkezetté. A hatóságokat nem figyelmeztették előre a merényletre, és még senki sem vállalta magára az elkövetését. Athénban gyakoriak a gyújtogatások és a kisebb méretű pokolgéppel elkövetett támadások, amelyek többségét anarchista csoportok követik el, jellemzően bank- és kormányzati épületek, nagykövetségek és külföldi érdekeltségű intézmények ellen.

Az idén február végén az athéni metróban kíséreltek meg működésbe hozni egy házilag készített robbanószerkezetet. Ezt a merényletkísérletet a múlt héten a Február 12-e mozgalom nevű szervezet vállalta magára. A csoport neve utalás arra a napra, amikor a görög törvényhozás elfogadta a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió által követelt - a pénzügyi segély fejében folyósítandó - újabb megszorító intézkedéseket.