Kényszerleszállást hajtott végre egy koreai repülőgép

Vágólapra másolva!
A Korean Air utasszállítója Vancouverből szállt fel, amikor bombafenyegetést kapott. A Szöulba tartó gépen 149-en utaztak.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre a Korean Air dél-koreai légitársaság egyik utasszállító repülőgépe egy kanadai légitámaszponton, miután a társaság egyesült államokbeli irodájához telefonon bombafenyegetés érkezett - jelentette a kanadai média.

A Boeing 777-es gép 149 utassal a fedélzetén kedden a kanadai Vancouverből a dél-koreai fővárosba, Szöulba indult, de nem sokkal a felszállás után ismeretlenek telefonon közölték a Korean Air Los Angeles-i irodájával, hogy bomba van a gép fedélzetén.

A hatóságok úgy döntöttek, megszakítják a gép útját. A Boeinget két amerikai vadászgép kísérte el a Comox kanadai légitámaszpontig, ahol az utasszállító leszállt.

A légitársaság sajtóközleményben azt írta, hogy a felszállás után 25 perccel érkezett a hívás a bombafenyegetésről. A repülőgép átvizsgálása még szerdán reggel is tartott.

A kanadai hatóságok közölték, hogy a Korean Air Vancouverből induló járata hétfőn is hasonló fenyegetést kapott, de kétórás átvizsgálás után megkapta az engedélyt a felszállásra.

A Korean Air egyike azoknak az ázsiai légitársaságoknak, amelyek az utóbbi napokban módosított útvonalakat kerestek az észak-koreai műhold fellövése miatt. A műholdfelbocsátás a csütörtöktől hétfőig terjedő időszakban várható.

Dél-koreai és nyugati szakértők szerint Phenjan a műhold-fellövéssel valójában a legújabb, nagy hatótávolságú rakétáját akarja kipróbálni. A nemzetközi közösség felszólította Phenjant, tegyen le terve végrehajtásáról.