Kitoloncolja Pakisztán a Bin Laden családot

Vágólapra másolva!
Letöltötték a büntetésüket, ezért kitoloncolja Pakisztán Oszama bin Laden néhai terroristavezér három özvegyét és gyermekeit. A családtagokat illegális bevándorlás miatt ítélték el, Szaúd-Arábiába fogják küldeni őket.
Vágólapra másolva!

Pakisztán a jövő héten kitoloncolja Szaúd-Arábiába Oszama bin Laden néhai terroristavezér három özvegyét és gyermekeit, miután letöltötték 45 napos börtönbüntetésüket, amelyet a Pakisztánba történt illegális beutazás miatt róttak ki rájuk - közölte pénteken a család ügyvédje. Bin Laden családja a pakisztáni hatóságok őrizetében van azóta, hogy egy amerikai kommandó tavaly májusban Abottábádban végzett az al-Kaida terrorista hálózat fejével.

Az amerikai kommandósok Bin Laden feleségeit és gyermekeit hátrahagyták, miután helikopteren elrepültek a terroristavezér holttestével. Az özvegyeket - két szaúdi és egy jemeni nőt -, valamint a gyermekeket jövő szerdán, büntetésük letöltése után egy nappal toloncolják ki Szaúd-Arábiába.

Egyelőre nem tudni, hogy Szaúd-Arábia befogadja-e Bin Laden családtagjait, tekintve, hogy a terroristavezért 1994-ben megfosztották szaúdi állampolgárságától, mert nyilatkozataiban támadta a szaúdi királyi családot. Nem világos az sem, hogy Pakisztán Bin Laden jemeni feleségét miért Szaúd-Arábiába, és miért nem a szülőhazájába toloncolja ki.