Vérdíjat tűzött ki Obama fejére egy angol lord

Vágólapra másolva!
Állítólag 10 millió fontot ajánlott fel Barack Obama és George W. Bush elfogásáért egy pakisztáni származású angol lord. Az 53 éves férfi tagadta, hogy valóban vérdíjat ajánlott volna föl. Lord Ahmed szerinte arról beszélt, hogy háborús bűnöket követtek el Pakisztánban, amiért George W. Bush és Tony Blair is felelősségre vonható.
Vágólapra másolva!

Tízmillió fontos vérdíjat tűzött ki Barack Obama, valamint George W. Bush fejére egy pakisztáni születésű angol lord - közölte a brit Telegraph internetes kiadása hétfőn. A vérdíj kitűzését tagadta az 53 éves Lord Ahmed, akit az angol Munkáspárt kizárt a soraiból. Lord Ahmed az első muzulmán származású lord lett 1998-ban az angol nemesség történetében.

Lord Ahmed állítólag egy múlt heti Pakisztánban tartott konferencián állítólag azt mondta, hogy "ha az Egyesült Államok 10 millió dolláros vérdíjat tűzhet ki Hafiz Szaíd fejére, akkor én is kitűzhetek egy 10 millió fontos vérdíjat Barack Obama vagy George W. Bush elfogására".

Az Egyesült Államok a múlt héten jelentette be, hogy 10 millió dollárt hajlandó fizetni annak, aki elfogja Hafiz Szaídot, aki a gyanú szerint a 2008-as mumbai (bombayi) merénylet egyik fő szervezője volt; a különböző hotelek elleni támadásban 166-an haltak meg.

Lord Ahmed tagadta, hogy vérdíjat tűzött volna ki az amerikai elnökök fejére, mint mondta Pakisztánban arról beszélt, hogy George W. Busht és Tony Blairt bíróság elé lehetne vinni az Afganisztánban és Irakban elkövetett háborús bűnökért.