Nem tudták elárverezni Angela Merkel egykori kocsiját

Vágólapra másolva!
Első próbálkozásra nem sikerült elárverezni Angela Merkel német kancellár első nyugati kocsiját, egy VolksWagen Golfot - írja a Bild. Az értékesítést szervező eBay az aukció lejárta előtt huszonöt perccel azért állította le a licitet, mert gyanúsan magas összegeket ajánlottak a huszonkét éves autóért.
Vágólapra másolva!

Csillagászati összegeket, 130 ezer euró (38 millió forint) körüli vételárat ajánlottak Angela Merkel német kancellár egykori 22 éves, érvényes forgalmi engedéllyel nem rendelkező kocsijáért - írja a Bild.

Ez felkeltette az aukciós portál munkatársainak gyanúját. Érdeklődtek a licitálóknál, hogy komolyan gondolják-e az ajánlatukat. Kiderült, hogy szórakozásból hajtották fel az autó árát, fizetni pedig egyikük sem akar. Az eBay ezért kivette kínálatából a háromajtós fehér VolksWagen Golfot. Az aukciót hamarosan újra elindítják, de szigorítanak a szabályokon; aki ajánlatot akar tenni, annak a személyi igazolványának másolatát is el kell juttatnia a céghez.

Az autó jelenlegi tulajdonosa 2011-ben vette meg a balesetben törött, 190 ezer kilométert futott autót. A férfi azt követően döntött úgy, hogy megvásárolja a Golfot, hogy belepillantott a jármű forgalmijába és meglátta Angela Merkel nevét.

A kancellár 1990-től öt éven át furikázott első nyugati gyártmányú kocsijával, majd férje, Joachim Sauer vette át az autót. A kereszténydemokrata politikus neve éveken át rosszul szerepelt a forgalmiban, amelyben Merkel leánykori nevén Kassnerként szerepel. A nyugaton született, de Kelet-Németországban felnőtt politikus egy s-sel írja nevét. Az eBay-en már kelt el német ismert ember régi autója, 2005-ben csaknem 190 ezer euróért talált gazdára az a VW Golf, amelyet egykor XVI. Benedek pápa használt.