Újabb holttesteket azonosítottak a Costa Concordiánál

Vágólapra másolva!
Egy idős amerikai, egy olasz tengerész, illetve egy német házaspár maradványait sikerült azonosítani a Costa Concordia ócenjárónál, amely január közepén ütközött sziklának és borult fel. Két holttestet még mindig nem találnak.
Vágólapra másolva!

Több mint három hónappal a Costa Concordia óceánjáró katasztrófája után újabb holttesteket azonosítottak az olasz hatóságok. A hatóságok keddi közlése szerint egy idős amerikai, egy olasz tengerész, illetve egy német házaspár maradványait sikerült azonosítani. Sajtóhírek szerint a németországi Mühlheimből származó idős házaspár az aranylakodalmát ünnepelte a hajón.

Az azonosítást Toscana tartomány Grosseto városának illetékesei végezték, több mint kilencven nappal az után, hogy az óceánjáró január 13-án este egy sziklának ütközött és oldalára borult. A Costa Concordia fedélzetén 4229 személy tartózkodott. Az utasok, illetve a személyzet közül 32-en haltak meg, közöttük a hajón zenészként dolgozó magyar Fehér Sándor is.

Két holttestet még nem sikerült megtalálni. A hatóságok közlése szerint egy olasz nő és egy indiai tengerész holttestéről van szó. Amint azt az időjárási feltételek lehetővé teszik, a búvárok tovább folytatják a keresést. A Costa Concordia roncsainak eltávolítása még akár egy évig is eltarthat.

A Costa Concordiáról szóló cikkeinket itt olvashatja.