Bekeményít a prostibotrányok miatt szégyenkező amerikai titkosszolgálat

Vágólapra másolva!
Szigorított előírásokkal és a titkosügynökök körmére néző felügyelőkkel rendszabályozná meg embereit az az amerikai titkosszolgálat, amely Barack Obama elnök külföldi útjait készíti elő. A Secret Service az után volt kénytelen bekeményíteni, hogy embereiről kiderült, két latin-amerikai országban is prostituáltakkal mulattak részegen hivatalos kiküldetésük alatt.
Vágólapra másolva!

Új magatartási rendszabályokat vezetnek be a Secret Service amerikai titkosszolgálatnál, miután Barack Obama testőreinek prostibotrányai alaposan megtépázták szolgálat tekintélyét - értesült az AP pénteken kormányzati forrásból. Az új rendelkezések értelmében az ügynökök külföldi kiküldetésben többé nem látogathatnak kétes hírű szórakozóhelyeket, és szolgálaton kívül sem fogyaszthatnak nagy mennyiségű alkoholt.

A szabályok azt is előírják, hogy a szolgálatba állás előtt 10 órán át tartó időszakban az ügynökök egy csepp alkoholt sem ihatnak. Az új rendszabályok szerint felfogadott kísérők ellenőrzik majd, hogy a szolgálat emberei nem szegik-e meg a rendelkezéseket.

A szigorításra azért volt szükség, mert a Secret Service néhány tagja prostituáltakat vitt fel a szállására, amikor a hónap elején Barack Obama elnök útját készítették elő a kolumbiai Cartagenában. A botrányt az egyik "eszkort" robbantotta ki, aki állítása szerint nem kapta meg a szolgáltatásáért járó fizetséget.

Ez után újabb prostituáltbotrány gyanúja merült fel az amerikai titkosszolgálatnál. A gyanú szerint Barack Obama elnök testőrei a politikus tavaly márciusi, latin-amerikai körútján San Salvadorban, még az elnök odaérkezése előtt ellátogattak egy sztriptízbárba. Az esetről egy, a titkosszolgálatnak dolgozó alvállalkozó számolt be a Secret Service vezetésének, azt állítva, hogy a szolgálat emberei erősen ittas állapotban voltak, és némelyikük prostituáltakat vitt fel szállodai szobájába.