Bécsben találták meg a volt líbiai kormányfő holttestét

Vágólapra másolva!
Sukri Ganem rejtélyes körülmények között halt meg, a tetemére a Dunában bukkantak. A rendőrség nem zárja ki az idegenkezűséget.
Vágólapra másolva!

Bécsnél, a Dunában bukkant rá az osztrák rendőrség az egykori líbiai miniszterelnök, majd olajipari miniszter, Sukri Ganem holttestére - közölte a rendőrség szóvivője vasárnap kora este. A 69 éves Ganem családja ugyanakkor újságírók előtt korábban azt állította, hogy vasárnap kora reggel a lakásában találták meg a minisztert. Órákkal később viszont a bécsi rendőrség már arról tájékoztatott, hogy az Új Dunában bukkantak a tetemre.

Eszerint egy járókelő értesítette a rendőrséget, hogy egy élettelen testet sodornak a hullámok. A későbbiekben minden kétséget kizárva azonosították, hogy a halott Sukri Ganem, a tavaly megbuktatott líbiai diktátor, Moammer Kadhafi egykori híve. Ganem - aki 2003 és 2006 között volt kormányfő, később pedig olajipari miniszter lett - tavaly május közepén hagyta el Líbiát. Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, a holttesten nem találtak erőszakra utaló nyomokat, mindazonáltal nem zárta ki az idegenkezűséget sem.