Autóbaleset lett a veszte a világhírű repülő medvének

medve leesik colorado
Vágólapra másolva!
Néhány nap világhír után elgázolták azt a fekete medvét, amelyet a múlt héten altatólövedékkel kellett leszedni egy fáról Colorado államban. A helyi vadőrök hiába vitték egy erdős területre, nincs már akkora vadon, amelyből ne tudnának visszatérni a civilizációba a kukázó medvék.
Vágólapra másolva!

Közlekedési baleset áldozata lett Colorado államban az a fekete medve, amelyet a múlt csütörtökön altatólövedékkel kellett leszedni egy fáról Boulderben, a Colorado Egyetem területén. A mintegy 130 kilós állat néhány nap alatt világhírre tett szert, köszönhetően annak a videónak, amelyet az egyetem egyik hallgatója készített a fáról mozdulatlanul leeső, és egy matracon puffanó állatról.

A Mercury News beszámolója szerint a Coloradói Park- és Vadfelügyelet az elaltatott állatot elszállította egy 50 mérföldnyire fekvő erdős területre. Helyi idő szerint pénteken kora reggel azonban a 36-os úton két autó is elgázolta. Előbb egy Toyota Camry, majd egy Ford Focus is elütötte. Az előbbi autó sofőrjét kórházba kellett szállítani. A vadőrök a medve fülébe helyezett jelzés alapján azonosították a tetemet.

Jennifer Churchill, a Park- és Vadfelügyelet szóvivője szerint a medvék áttelepítésével az a gond, hogy Colorado államban nincs már elegendő vadon, így a medvék könnyedén visszatérnek a sűrűn lakott területre. Churchill szerint a helyi lakosoknak meg kellene szokniuk, hogy óvatosan bánnak például a hulladékkal, mert az odavonzza a településekre a kóborló medvéket, amelyek aztán nem hajlandók odébb állni.