Levágott fejekkel tömött ki két autót egy bosszúálló drogkartell

Vágólapra másolva!
Levágott emberi fejeket és végtagokat találtak a rendőrök két autóban, Mexikó második legnagyobb városa közelében. A 18 ember lemészárlása egy múlt heti gyilkosság megtorlása lehetett: ott 23 ember esett áldozatul a drogkartellek véres háborújának.
Vágólapra másolva!

Tizennyolc emberi fejre bukkantak szerdán két járműben Mexikó nyugati részén, az ország második legnagyobb városához, Guadalajarához vezető úton - közölte a régió ügyésze. A nagyvárostól 25 kilométerre fekvő Ixtlahuacán településen az egyik járműben hét emberi fejet találtak, kezek, lábak és más testrészek társaságában. A második járműben 11 fej volt lefejezett holttestek és végtagok mellett.

Tomas Coronado Olmos, Jalisco szövetségi állam ügyésze szerint a mostani gyilkossággal egy korábbi tömegmészárlást, 23 ember halálát bosszulták meg, amelyet a múlt pénteken követtek el az Egyesült Államokkal határos Tamaulipas szövetségi államban. Ott kilenc embert találtak felakasztva egy hídon, mellettük pedig 14 lefejezett holttest hevert.

Az ügyész elmondta: őrizetbe vettek egy nőt, aki azt állította, hogy a Milenio bűnszervezethez tartozik, amely szövetségben áll a Zetas drogkartellel. Tőle tudják, hogy a mostani gyilkosság megtorlás a Tamaulipasban történtekért. A rendőrség egy magát megnevezni nem kívánó forrása szerint egy névtelen telefonáló információja nyomán bukkantak a holttestekkel teli járművekre.

A közép-amerikai országban kíméletlen háború folyik az egyesült államokbeli illegális drogpiacok megszerzéséért. A 2006 végén megválasztott Felipe Calderón mexikói elnök kormányzása egyik legfontosabb elemének a drogbandák elleni küzdelmet jelölte meg. Az elmúlt négy évben több mint 28 ezer mexikóit öltek meg a drogbandák az egymás közötti és a hatóságok elleni harcukban.