Ismét több tucat megcsonkított holttestre bukkantak Mexikóban

Vágólapra másolva!
Pár nappal a Mexikó nyugati részén található Guadalajara közelében talált holttestek után újabb több tucat megcsonkított holttestre akadtak a mexikói rendőrök - ezúttal az északi Monterrey városnál. A brutális mészárlás hátterében a gyanú szerint ezúttal is kábítószerbandák leszámolása áll. 
Vágólapra másolva!

Legalább 49 ember megcsonkított és műanyagzsákokba tett holttestére leltek a mexikói hatóságok egy országút mellett, az északi Monterrey város közelében.

A 43 férfi és hat nő tetemét helyi idő szerint vasárnap kora reggel találták meg a Cadereyta és Reynosa települések közötti úton, 180 kilométerre az Egyesült Államok határától. A helyi, állami és szövetségi rendőrség és hadsereg tisztségviselői nagy számban siettek a helyszínre - jelentette internetes oldalán az Excelsior című napilap.

Nuevo León szövetségi állam hatóságai még nem kommentálták a történteket. A tartományi ügyészség gyanúja szerint kábítószerbandák műve volt a brutális gyilkosságsorozat.

Az utóbbi időben számos hasonló atrocitás történt az országban. Szerdán Mexikó második legnagyobb városa, a nyugati Guadalajara közelében akadtak a rendőrök 18 levágott fejű, megcsonkított holttestre két autóban az út szélén.

Heves harc folyik az ország két fő drogkereskedő bandája, a volt elitkatonák alapította és vezette Zeták, valamint a Sinaloa kartell között, amelyet Mexikó és az Egyesült Államok első számú körözöttje, "El Chapo" Guzmán irányít.

A közép-amerikai országban kíméletlen háború folyik az egyesült államokbeli illegális drogpiacok megszerzéséért. A 2006 végén megválasztott Felipe Calderón mexikói elnök kormányzása egyik legfontosabb elemének a drogbandák elleni küzdelmet jelölte meg. Az elmúlt négy évben több mint 28 ezer mexikóit öltek meg a drogbandák az egymás közötti és a hatóságok elleni harcukban.