A dalai láma szerint nőket képeznek ki a megölésére

Vágólapra másolva!
Nőket képeznek ki a meggyilkolására a dalai láma szerint. A kínai külügyi szóvivő szenzációhajhász vádnak nevezte a vallási vezető kijelentését, amely szerinte válaszra sem méltó.
Vágólapra másolva!

A dalai láma szerint kínai ügynökök törnek az életére - nyilatkozta a brit Sunday Telegraph című lapnak. A tibeti vallási vezető szerint Tibetben élő kínaiak tájékoztatták arról, hogy nőket képeznek ki a megmérgezésére, akik magukat buddhista hívőknek kiadva próbálnák őt megölni, például úgy, hogy mérgezett hajukhoz érne, amikor megáldja őket.

A dalai láma szóvivője, Cshime Cshokjapa azt mondta, hogy a dalai láma rendszeresen kap hasonló híreket, emiatt nem tartotta indokoltnak biztonságának megerősítését. A kínai külügyi szóvivő hétfőn "szenzációhajhász vádnak" nevezte a dalai láma kijelentését, amelyet "alaptalannak" és "válaszra sem méltónak" tartott. Hung Lej szerint mindez csupán a közvélemény figyelmének felkeltését szolgálja.

A Global Times című kínai napilap hétfői cikkei "elképesztőnek" tartják a dalai láma kijelentéseit, és arra figyelmeztetnek, hogy a dalai láma és környezete több szeparatista akcióra is készülhet még az idén, a 18. pártkongresszus évében.