Komoly csapás érte a kormányerőket a szíriai Homszban

Vágólapra másolva!
Jogvédők szerint legalább harminc ember, köztük 23 katona vesztette életét a szíriai Homsz tartományban, miután az éjszaka kemény összecsapás kezdődött a lázadók és kormánycsapatok között. Ha hivatalosan is megerősítik, akkor a kormányerők egyik legsúlyosabb vesztesége lehet ez a 14 hónapja tartó felkelés történetében.
Vágólapra másolva!

A szíriai kormányerők mintegy 23 katonája vesztette életét hétfőre virradóra a hónapok óta a felkelők kezén lévő Homsz tartomány Rasztán városában, miután összecsaptak lázadókkal - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Több tucat további katona megsebesült, és a hadsereg három páncélozott járműve megrongálódott a harcokban a szervezet szerint.

Amennyiben az összecsapást hivatalosan is megerősítik, az lesz a kormányerők egyik legsúlyosabb vesztesége azóta, hogy 14 hónapja megkezdődött a felkelés Aszad-elnök rendszere ellen - írja a BBC.

Eközben a hadsereg rajtaütött a Hama északi részén fekvő Sunni falun is, ahol legalább öt embert megöltek. Emberi jogi szervezetek szerint a szíriai felkelés kitörése óta mintegy 12 ezren, az ENSZ szerint 9 ezren haltak meg, bár az adatok ellenőrzése nehézkes, mert korlátozzák a külföldi újságírók tevékenységét az országban.