Maffiózó sírja oldhatja meg Olaszország egyik legnagyobb rejtélyét

Vágólapra másolva!
Egy olasz maffiózó sírjában talált, egyelőre azonosítatlan csontok adhatnak magyarázatot arra, hogy mi történt egy közel 30 éve eltűnt kislánnyal. A kislány eltűnését a mai napig vizsgálják a hatóságok, az esetről számos összeesküvés-elmélet született.
Vágólapra másolva!

Felnyitották az egykori olasz maffiózó, Enrico De Pedis sírját a római Sant'Apollinare bazilikában, abban bízva, hogy ez segít megoldani Olaszország egyik legnagyobb rejtélyét - olvasható a Guardian honlapján. Az olasz hatóságok azt remélték, hogy a sír feltárása magyarázatot adhat Emanuela Orlandi eltűnésére.

1983-ban az akkor 15 éves kislány akkor tűnt el, amikor zeneórára tartott, és azóta sem derült ki, hogy mi történhetett vele. A Guadian szerint Orlandi ügyét azóta is vizsgálják, és számos összeesküvés-elméletet társítottak hozzá. Az egyik szerint a holtteste az 1990-ben elhunyt De Pedis sírjában van, amit végül hétfőn nyitottak fel az olasz hatóságok. A sír feltárásáról annak a hatására döntöttek, hogy egy eltűnt személyekkel foglalkozó televíziós műsorba betelefonált egy nevét elhallgató ember, és azt mondta: az Orlandi-rejtély akkor lesz megoldva, ha feltárják De Pedis sírját.

A hatóságok a sírban több dobozt is találtak, amelyek tele voltak csontokkal, de ezeket egyelőre még nem azonosították. A római főügyész a sír feltárása után azt nyilatkozta, hogy az Orlandi eltűnése miatt továbbra is folyó vizsgálat keretein belül vizsgálják meg a csontokat.