Gyanakodjon, ha hajszárítót kap egy igaz baráttól!

Vágólapra másolva!
Pénzt és hajszárítókat küldött új-zélandi családok címére "egy igaz barát" Párizsból. A zavarba ejtő küldemények feladóját a rendőrség kutatja, lehet, hogy pénzmosók tesztelték a csomagok átkelését az óceánon.
Vágólapra másolva!

Titokzatos csomagok érkeztek több új-zélandi címre Párizsból, az ügyeket vizsgálja a rendőrség - írja a Guardian. Az eldugott nyugati parti házak címeire érkezett csomagok különböző pénzösszegeket - 50 eurót, 100 dollárt - és egy-egy hajszárítót vagy hajnyíró készüléket tartalmaztak, és cetliket, amelyekre valaki annyit írt: "köszönettel egy igaz barátnak".

A címzettek - akik nem ismerik egymást - meghökkentek a küldeménytől, és mindannyian a rendőrséghez fordultak. A csomagok párizsi címekről érkeztek, amelyek létező címeket takarnak, közölte az új-zélandi rendőrség, amely jelenleg próbálja kideríteni, hogy ki a feladó.

A rendőrség egyelőre csak találgatja, hogy miért vándorolhattak át a csomagok az óceánon. Lehet, hogy egyszerű ajándékokról van szó, amelyeket "jóakaratú gesztusként" küldtek, de az is lehet, hogy pénzmosók vagy drogkereskedők teszteltek egy lehetséges útvonalat. Kábítószert ugyan nem találtak a csomagokban, de ujjlenyomatokat vettek róluk. Azt valószínűtlennek tartja a hatóság, hogy valamilyen marketingakcióról van szó.