Lubickolva bukkant fel a tokiói víziparkból eltűnt pingvin

Vágólapra másolva!
A tengerben úszkálva vették észre a tokiói víziparkból még márciusban eltűnt pingvint, amely ezek szerint túlélte az elmúlt hónapokat. A gondozója ismerte fel, aki szerint boldognak és jól tápláltnak tűnt.
Vágólapra másolva!

Április közepén feladták a keresését, de most újra felbukkant az a pingvin, amelyik márciusban szökött meg a tokiói víziparkból.

A tavaly januárban született madár 134 társával együtt élt a parkban, és senki sem tudja, miként szökött meg onnan. A Humboldt-pingvint a japán főváros egyik folyójának torkolatánál látták utoljára márciusban, és akkor nagy erőkkel kezdték keresni. Azóta többször átfésülték a folyó környékét, de hiába. Áprilisban bejelentették: hiszik, hogy a pingvin jól van valahol a folyóban, ők pedig a maguk részéről befejezték a keresését.

Forrás: AFP/Tokiói Tengeriélet Park
Ez a 337-es pingvin utolsó képe: úgy tűnik, mintha az akvaparkból távozva még búcsút intett volna a fotósnak

Május közepén azonban újra felbukkant: a japán főváros közelében levő vizeken úszkált - jelentette a Reuters hírügynökség. A Humboldt-pingvint a gondozója ismerte fel egy különös mintázatáról. A gondozó Kazuhiro Szakamoto szerint boldognak tűnt, és nem látszott soványabbnak, mint márciusban volt, vagyis az önálló élet nem viselte meg.

A pingvinről - amelynek nem volt neve, csak annyi, hogy "a 337-es számú" - még a szökése után készült egy kép, amint elúszik a folyón.