Beépítettek egy Banksy-graffitit Melbourne-ben

Vágólapra másolva!
Eltűnt Banksy ejtőernyőző patkánya egy ház faláról az ausztráliai Melborune-ben, miután a felújítás során lyukat vágtak a graffitibe, hogy fürdőszobai csöveket vezessenek el a lyukon keresztül.
Vágólapra másolva!

Tönkretették a brit graffitis, Banksy ejtőernyős patkányt ábrázoló graffitijét egy melbourne-i ház falán - közölte a brit Guardian csütörtökön. Ez volt Banksy harmadik graffitije, amely az elmúlt két évben az ausztrál város átalakítása során eltűnt Melborune-ben. Az ejtőernyőző patkányba lyukat vágtak, a lyukon keresztül pedig vízelvezető csövek futnak mostantól. Egy melbourne-i lakos szerint, aki éveken át élt az ejtőernyőző patkánnyal ékesített házban, azt mondta, hogy a Banksyéhez hasonló graffitiket meg kell őrizni.

A Guardian egy helyi galériatulajdonost is megszólaltatott, aki szerint a város fejlesztéséért felelő tanácsnak figyelnie kellene arra, hogy Banksy graffitijei ne essenek áldozatul a felújításoknak. Banksy a '90-es évek elején vált ismertté szatirikus graffitijeivel, a brit művész személyazonossága a közvélemény számára a mai napig ismeretlen.

Forrás: Banksyforum
Az ejtőernyőző patkány a ház falán még a felújítás előtt