Hamis kínai elektronika az amerikai hadsereg repülőin

Vágólapra másolva!
Közel egymillió hamis elektronikai alkatrészt küldött vissza Kínába az amerikai hadsereg, miután egy bizottság több katonai repülőn és helikopteren az amerikai katonák életét veszélyeztető, hamisított eszközt talált.
Vágólapra másolva!

Hamis kínai alkatrészeket találtak az amerikai hadsereg repülőiben és helikoptereiben - írja a brit BBC egy amerikai szenátusi vizsgálatra hivatkozva. A hadsereg felszereléseit egy éven át vizsgáló bizottság megállapítása szerint 1800 esetben találtak hamis alkatrészeket. A jelentés szerint az összesen egymillió gyanús alkatrész 70 százalékát visszaszállították Kínába.

A jelentés mind az amerikai hadsereg beszerzési részlegét, mind a kínai állapotokat elmarasztalja a nagyszámú, hamis elektronikai alkatrész miatt. A jelentés szerin a hamis alkatrészek veszélybe sodorhatják az amerikai katonákat, továbbá nemzetbiztonsági kockázatot és magasabb költségeket jelent a Pentagon számára. A jelentés az amerikai hadsereg kínai beszállítóinak kivizsgálását is sürgeti, mint írják, Kínában nyíltan lehet vásárolni hamis elektronikai készülékeket, és ez ellen a kínai vezetés semmit sem tesz.