Vágólapra másolva!
A Dominique Strauss-Kahnt nemi erőszakkal vádoló szállodai szobalány szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója gyűlöletet táplál a nők iránt. A nő ügyvédje szerint azért bővítették ezzel a ponttal a keresetüket, mert így könnyebb lesz a bíróság elé tárni Strauss-Kahn múltbeli szexügyeit.
Vágólapra másolva!

Nőgyűlölettel bővült a Dominique Strauss-Kahn elleni polgári peres kereset, amelyet egy guineai szállodai szobalány nyújtott be ellene, azt állítva, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója orális szexre kényszerítette őt.

"Az alperes azért követett el erőszakos bűncselekményt a felperes ellen, mert nő, s az alperes, legalábbis bizonyos mértékben, gyűlöletet táplál a nők iránt" - áll az módosított keresetben, amelyet helyi idő szerint kedden nyújtottak be egy bronxi bíróságon Nafissatou Diallo ügyvédei, hivatkozva egy New Yorkban hatályos jogszabályra, amely védi a nemi indíttatásból elkövetett bűncselekmények áldozatait.

Diallo jogi képviselői szerint a kereset bővítésével könnyebb lesz a bíróság elé tárni Strauss-Kahn múltbeli szexügyeit, amelyeket a bíró amúgy a tárgyhoz nem tartozónak minősíthet és elutasíthat.

A szóban forgó ügyben Diallo tavaly feljelentette Strauss-Kahnt, de a vádakat ejtette a bíróság, mert kérdések merültek fel Diallo szavahihetőségével kapcsolatosan. A New York-i Sofitel szálloda volt szobalánya azonban ezután polgári peres keresetet nyújtott be, meg nem határozott összegű kártérítést követelve az általa "brutálisnak" és "szadistának" nevezett, tavaly májusban elkövetett támadás miatt.