Lakónegyedre zuhant egy repülő Nigériában

Vágólapra másolva!
Nekiment egy épületnek, majd lezuhant egy repülőgép a nigériai Lagosban. Valószínűleg a gép összes utasa meghalt a katasztrófában.
Vágólapra másolva!

Egy nagyvárosi lakónegyedre zuhant vasárnap Nigériában egy személyszállító repülőgép - jelentették be a hatóságok, de az első hírek után egy órával sem tudtak még pontosabb tájékoztatást adni. A katasztrófa a nyugat-afrikai ország gazdasági központjában, Lagosban történt. Szemtanúk szerint a gép leszállás közben egy épületnek ütközött, és kigyulladt a nemzetközi repülőtér közelében. A polgári légügyi hatóság közlése szerint 153 utas volt a gépen, ezt később a mentők 147-re módosították, de a végleges megerősítés még késik.

A hatóság igazgatója reménytelennek nevezte, hogy bárki túlélte volna a balesetet. A Dana Air légitársaság szerencsétlenül járt gépe Abujából, a fővárosból indult Lagosba. A társaság szóvivője megerősítette, hogy elvesztették a kapcsolatot a járattal, és későbbre ígért közleményt. Lagos 15 milliós nagyváros a Benini-öböl partján. A DANA Air magántársaság 2008 óta működik, s azóta Nigéria egyik fő légitársaságává nőtte ki magát.

Forrás: AFP
Mobiltelefonnal készített felvétel a katasztrófa helyszínéről