Párizsban lehet a kanadai hulladaraboló

Vágólapra másolva!
A francia rendőrség szerint Párizsban van az a biszexuális kanadai pornósztár, aki a gyanú szerint május végén megkínzott, majd megölt egy kínai egyetemistát Montrealban. A férfi áldozatának testrészeit később elküldte kanadai politikai pártoknak.
Vágólapra másolva!

A francia rendőrség bizonyos abban, hogy a kanadai hulladaraboló az elmúlt napokban Párizsban járt - közölték vasárnap rendőrségi források. A világszerte körözött 29 éves Luka Rocco Magnotta néven ismert egykori biszexuális pornósztárt azzal gyanúsítják, hogy május 24-25-én megölt egy kínai egyetemistát Montrealban, majd különböző testrészeit később postán elküldte a kanadai liberális és konzervatív pártok székházába.

"A nyomozók bizonyosak abban, hogy a hulladaraboló a Párizs környéki Ile-de-France régióban van vagy volt, és mindenekelőtt a fővárosban, legalábbis péntek óta" - mondta a rendőrségi forrás több szemtanúra és más bizonyítékokra hivatkozva. A rendőrök a nyomozás részeként az elmúlt napokban két hotelt és egy bárt is átkutattak a Párizs északi részén található Batignolles negyedben.

A kanadai rendőrség azt feltételezi, hogy Magnotta május 26-án repülővel menekült el hazájából Franciaországba. A kanadaiak először azt közölték, hogy a feltétezett gyilkos esetleg Kelet-Európában kereshetett menedéket, de azt sem lehet kizárni, hogy álnéven visszatért Kanadába. A kelet-európai szál azért merült fel, mert Magnotta Vladimir Romanov álnéven is ismert, illetve honlapján több orosz nyelvű bejegyzés is található.

"Nem korlátozhatjuk a keresést egyetlen országra. Európában útlevél nélkül is egyszerűen át lehet menni egyik országból a másikba" - hangsúlyozta a kanadai rendőrség. Egy magas beosztású francia rendőr viszont már pénteken kijelentette az amerikai Huffington Post című hírportálnak: "biztos benne", hogy Magnotta Franciaországban van, egy kollégája pedig elárulta, hogy a pornószínész a múlt hét végén, mielőtt fény derült volna a bűntényre, Montrealból Párizsba repült.

A montreali Concordia Egyetemen tanuló 32 éves kínai Jun Lint május 24-én látták utoljára a barátai, amikor a férfi partit rendezett a lakásán. A rendőrség szerint a feltételezett gyilkos valószínűsíthetően ismerte az áldozatát. Magnotta lakásában a rendőrök vért találtak az ebédlőasztalon, a hűtőben és a fürdőkádban is. A volt pornósztár egy 10 perces videót is feltöltött az internetre a gyilkosságról és az áldozat feldarabolásáról. Évtizedek óta ez a legbrutálisabb bűnügy, amely Kanadában történt.