Elkapták az olasz iskolánál robbantó férfit

Vágólapra másolva!
Az olasz rendőrség azonosította annak a pokolgépes merényletnek az elkövetőjét, amely május 19-én történt egy brindisi iskolánál. A merényletben egy 16 éves lány meghalt. A feltételezett elkövető kihallgatását szerdán kezdte meg a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Óráról órára nagyobb tömeg, a köztük sok újságíró veszi körbe a Puglia régióbeli Lecce rendőrkapitányságát, ahol a hírügynökségek jelentése szerint szerda délután óta egy férfi kihallgatása folyik. Az Ansa olasz hírügynökség a "feltételezett tettes" őrizetbe vételéről írt.

Hivatalos rendőrségi bejelentés nem volt, de a sajtó úgy tudja, hogy a május 19-én reggel, Brindisiben, a Morvillo Falcone szakközépiskolánál történt merénylet elkövetőjéről van szó. A reggeli becsöngetés előtt robbant fel három gázpalack, amelyek egy hulladéktárolóban voltak elrejtve. A detonációban a 16 éves Melissa Bassi meghalt, öt iskolatársnője megsebesült.

Egy 68 éves, a Lecce közeli Copertinóban élő férfit hallgatnak ki. A kiszivárgott hatósági információk szerint a férfi azonosítható azzal a személlyel, akit az iskolához közeli köztéri biztonsági kamerák rögzítettek a merénylet perceiben, és akinek fényképét az olasz sajtó is közölte. Ezenkívül a férfi tulajdonosa annak a Fiat Punto autónak, amely a merénylet idején az iskola közelében parkolt. A férfi lehallgatott telefonbeszélgetései is megerősítenék az ellene felmerült gyanút - írták az olasz hírportálok.

A sajtó szerint az elkövetőt személyes bosszú motiválta. Antonio Manganelli, országos rendőrparancsnok szerdán tagadta, hogy a házi készítésű, ennek ellenére pusztító hatású pokolgéppel elkövetett merénylet mögött a szervezett alvilág vagy valamely terrorista csoport állna. A Sacra Corona Unita pugliai bűnszervezet kifejezte együttérzését Melissa családjával.

Hatósági források szerint május 19-e óta szünet nélkül keresik a merénylet elkövetőjét: 1400 embert hallgattak ki, és 32 házkutatást tartottak Pugliában.