Száznyolcvannal száguldozott a francia elnök

Vágólapra másolva!
Óránként 180 kilométerrel hajtott szerda este a Francois Hollande francia elnököt szállító autó egy francia autópályán a megengedett 130 helyett. Az ezt firtató újságírónak azt mondta, nem emlékszik arra, hogy túllépte volna a megengedett sebességet.
Vágólapra másolva!

A megengedett sebességhatárt jóval túllépve, óránként 180 kilométerrel száguldott szerda este a Francois Hollande francia elnököt Párizsból az észak-franciaországi Caen városába szállító autó - adta hírül csütörtökön a francia BFMTV televíziós csatorna.

Hollande szereti magát az emberekhez közel álló elnökként beállítani, és ennek szellemében ahelyett, hogy repülőgéppel utazna a különböző hivatalos események helyszínére, autóba vagy vonatra száll - közölte a francia csatorna.

A BFMTV tudósítója szerint Hollande konvoja már a Párizs külvárosában található Défense-alagútba is 140 kilométer/órás sebességgel hajtott be, majd az autópályán 180 kilométerre gyorsított, noha a megengedett sebesség 130 kilométer/óra.

Amikor az elnök megérkezett Caenbe, a partraszállás 68. évfordulójára rendezett megemlékezésre, és egy újságíró a szokatlan odaútjáról faggatta, Hollande csak ennyit mondott: "Túlléptük volna a megengedett sebesességet? Én nem emlékszem ilyesmire, Ön hallott valamit?".